Kā rūpēties par ādu ap acīm?

Kas jāievēro, lai izvairītos no grumbu parādīšanās, kādu acu krēmu izvēlēties? 

Āda ap acīm ir pati maigākā un plānākā, tādēļ ikviens organismā noritošais, negatīvais process, pirmām kārtām atainojas tieši acu zonā.

Būtiskākā atšķirība ir tajā, ka acu zonā nav zemādas tauku kārtas un muskuļu, tādēļ āda ap acīm ātri izstaipās un „iedzīvojas” grumbiņu tīklojumā.

Tuvojoties trīsdesmit gadu atzīmei vairums sieviešu pamana, ka acu zonā parādās dažādas nelabvēlīgas pārmaiņas, kādai parādās loki zem acīm, vēl kādai „zosu kājiņas”, citai pietūkums un tūska.

Kā rūpēties par acu zonu, lai maksimāli attālinātu šo nelabvēlīgo parādību rašanos? Šajā jautājumā skaistumkopšanas speciālisti iesaka ievērot dažus nosacījumus:

– pēc iespējas izvairies no acu miegšanas;

– centies neraukt uzacis un pieri;

– acu zonas kopšanā izmanto tikai tai paredzētu līdzekļus;

– krēma un pārējo līdzekļu lietošanā seko skaistumkopšanas zonām un noteiktajiem virzieniem (zem acīm, virzienā no ārējā acs kaktiņa uz iekšējo un plakstiņu augšējā daļā, no iekšējā kaktiņa uz ārējo).

Kādu acu krēmu izvēlēties? Šai zonai nav ieteicams lietot parasto dienas krēmu! Izmanto tikai speciāli pagatavotus sastāvus, kas izstrādāti šīs plānās ādas kopšanai. Lieliski piemēroti būs krēmi, kuru sastāvā ir zaļās tējas ekstrakts, kumelīšu ekstrakts, vitamīni.

Acu krēmu, līdzīgi kā visus krēmus, ir jāuzklāj divas reizes dienā (no rīta un vakarā).

Ielāgo – klājot krēmu ādā ap acīm, nelieto berzējošas kustības!

Ar pirksta galu, paņem nelielu krēma daudzumu un viegli zied uz plakstiņa. Ja krēma konsistence ir treknāka, vai tā ražotājs iesaka to iestrādāt ādā, tad vari to viegli iepliķēt, taču nekādā gadījumā neberzē. Šis, pēdējais nosacījums, ir attiecināms ne tikai uz krēma uzklāšanu, ievēro to ikdiena, gan klājot meikapu, gan atslogojot acis (noguruma dēļ).

Mary Cohr iesaka:

Eye Fresh 15

EYE FRESH

Relaksējoša želeja nogurušām acu kontūrām, kas mazina tumšos lokus un maisiņus ap acīm. Zaļās tējas ekstrakts darbojas kā antioksidants un cīnās pret brīvajiem radikāļiem. Kumelīšu ekstrakts nomierina acu kontūras un padara tās maigas.

Lietošana: uzklāt rītā un vakarā uz acu kontūrām.

Tilpums : 15 ml

Leave a comment